Openingstijden

Ma - Vr 8.00 - 17.00

Oosterdijk 57

1746 CH Dirkshorn

Onderhoud en reparatie

Wij staan garant voor vakkundig en betaalbaar onderhoud aan (nieuwe) vrachtwagens en bedrijfswagens van alle merken.

APK

De kwaliteit en betrouwbaarheid die Zijlstra Trucks-Trailers levert bij het onderhoud en reparaties, leveren wij ook bij onze APK. Uiteraard keuren wij alle punten die volgens de regels voor een APK gelden.

Wanneer een voertuig apk-plichtig is, dan moet deze regelmatig een apk-keuring krijgen. U ontvangt hierover een brief van de RDW met daarop de uiterste datum waarop het voertuig gekeurd moet zijn. Is de APK verlopen? Dan mag u officieel niet meer in het voertuig rijden. Gaat u toch rijden zonder een geldig APK-keuringbewijs, dan kunt u een boete van de politie of RDW krijgen.

Heeft u vragen over uw APK? Neem dan gerust contact met ons op.

Tachograaf ijken

In principe hebben alle voertuigen of voertuigcombinaties met een totaal maximaal gewicht dat hoger is dan 3500 kg tachograafplicht.

Uw tachograaf dient eens in de twee jaar geijkt te worden. Wij kunnen dit combineren met een APK-keuring, zodat uw voertuig niet onnodig stil komt te staan. Wij ijken zowel analoge als digitale tachografen.

Let op: de nieuwe smart tacho 2 wordt verplicht. Vervang de oude tachograaf op tijd!

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud aan uw voertuig helpt reparaties of problemen te voorkomen.

Tijdens een onderhoudsbeurt geven wij alle technische punten een controle en kijken wij uiteraard met een kritische blik naar de rest van het vervoermiddel. Van te voren spreken onze medewerkers met u af dat wij contact met u opnemen mocht er iets afwijken van de ‘normale’ onderhoudsbeurt. Onze medewerkers bespreken dit persoonlijk met u en geven u een onafhankelijk advies.

Kleine onderhoudsbeurt

Een kleine onderhoudsbeurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar met uw voertuig te hebben gereden. Naast het verversen van de olie, worden indien nodig de brandstof- en interieurfilters vervangen.

Daarnaast controleren wij altijd of onderdelen versleten zijn. Mocht dat het geval zijn, dan overleggen we eerst met u voordat er een nieuw onderdeel geplaatst wordt. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Grote onderhoudsbeurt

Bij een grote onderhoudsbeurt wordt uw voertuig gecontroleerd op nog meer essentiële punten. Wilt u zeker weten dat uw voertuig in de beste staat verkeert en dat u niet voor onverwachte problemen komt te staan? Kom dan langs bij ons voor een grote beurt. Onze medewerkers controleren uw voertuig en onderhouden deze volgens de fabrieksvoorschriften, waardoor de fabrieksgaranties van uw voertuig van kracht blijven. We controleren o.a. het remsysteem, de (gloei)bougies, de remolie, de banden, de verlichting en de airbags. Kortom: een grootschalige onderhoudsbeurt die ervoor zorgt dat u veilig rijdt en uw voertuig zijn waarde behoudt.

Uiteraard vervangen we ook de motorolie, het oliefilter en het luchtfilter. Ook wordt het interieurfilter en koel- en ruitensproeiervloeistof gecontroleerd en eventueel vervangen of vullen vloeistof bij als dat nodig is.

Onderhoud en reparatie aan alle merken

Zijlstra Trucks-Trailers kan alle merken vrachtwagens, diepladers, koelwagens, reinigingswagens en bedrijfswagens onderhouden en repareren. Wist u dat dit tegenwoordig met behoud van eventueel fabrieksgarantie is? Als consument heeft u namelijk keuzevrijheid waar u uw voertuig wilt brengen zelfs wanneer u nog garantie heeft van de fabriek op uw voertuig. Deze garantie komt dus niet in het geding!

Airco

Aircoservice van een voertuig is een geavanceerde techniek. Het stellen van een juiste diagnose aan een aircosysteem vraagt ervaring en kennis. Deze kennis en ervaring is bij ons aanwezig. Evenals de nieuwste testapparatuur waarmee wij uw airconditioning kunnen controleren of repareren.

Autobanden

Autobanden zijn het enige contact tussen uw voertuig en het wegdek. Daardoor is het van levensbelang dat uw banden van goede kwaliteit zijn. De staat van uw banden heeft een direct effect op uw rijcomfort en uw veiligheid. Zo zijn het balanceren en uitlijnen van uw banden heel belangrijk. Of het rijden op winterbanden of zomerbanden. Wij hebben de juiste vakkennis en apparatuur in huis, zodat we altijd de beste service kunnen leveren.

En heeft u een lekke band of een klapband? Wij staan voor u klaar.

Zijlstra Trucks-Trailers

Oosterdijk 57
1746 CH Dirkshorn

T: + 316 2555 2186
E: info@zijlstratruckstrailers.nl

Openingstijden

Maandag: 8.00 - 17.00
Dinsdag: 8.00 - 17.00
Woensdag: 8.00 - 17.00
Donderdag: 8.00 - 17.00
Vrijdag: 8.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Copyright © Zijlstra Trucks-Trailers